Onze behandelwijze

Binnen de praktijk werken we met een deskundig en enthousiast team. Wij vinden het belangrijk dat de patiënt centraal staat en er goed naar jouw wensen geluisterd wordt. Tot de start van de behandeling zijn er vijf stappen die je doorloopt.

1: Inschrijven als nieuwe patiënt
2: Eerste consult
3: Uitgebreid onderzoek
4: Bespreken behandelplan
5: Start behandeling

 

In onze praktijk wordt gewerkt met taakdelegatie. Dat betekent dat onze assistenten taken zelfstandig uitvoeren waarvoor zij intern- en extern opgeleid zijn en daarna bekwaam en bevoegd verklaard. De assistenten werken in opdracht van de orthodontist, waarbij de orthodontist altijd eindverantwoordelijk blijft voor alle uitgevoerde handelingen.

Heb je vragen aan een van ons?
Neem dan gerust contact met ons op via:
023-5327333 of info@orthohaarlem.nl

Het behandelplan

 1. Inschrijven als nieuwe patiënt

  Inschrijven kan via onze website of door te bellen naar 023-532 73 33
  Wij plannen dan direct een afspraak in voor een kennismakingsgesprek. Een verwijsbrief van de tandarts is bij ons niet nodig; je bent altijd welkom.

  Schrijf je hier in

 2. Eerste consult

  Tijdens het kennismakingsgesprek luistert de orthodontist zorgvuldig naar jouw wensen. Vervolgens krijg je betrouwbaar advies over jouw gebit en overleg je wanneer de behandeling van start kan gaan.

 3. Uitgebreid onderzoek

  Tijd om je gegevens te verzamelen! We maken röntgenfoto’s, lichtfoto’s van het gezicht en het gebit, en een 3D-scan van je gebit. Op basis van deze informatie maakt de orthodontist een behandelplan.

 4. Bespreken behandelplan

  Daarna bespreek je het behandelingsplan met de orthodontist. Je krijgt daarbij alles te horen over de behandeling, hoe lang het traject ongeveer zal duren en wat de geschatte kosten zijn. Wanneer je akkoord gaat met het behandelplan worden de eerste afspraken ingepland en begint jouw behandeling echt.

 5. Start behandeling

  De behandeling gaat nu echt van start! We zien je regelmatig terug in de praktijk voor controles, zodat we stap voor stap kunnen werken naar een geweldige lach.

 • Inschrijven als nieuwe cliënt

  U kunt zich bij ons inschrijven hier op de website of u kunt ons bellen op 020-6434619. Wij plannen dan een afspraak voor u in voor het eerste consult.

 • Eerste consult

  Tijdens het eerste consult worden u wensen besproken. Er wordt naar het gebit gekeken. Vervolgens zal de orthodontist aangeven of u behandeld kunt worden en of het al een goed moment is om te starten.

 • Uitgebreid onderzoek

  Bij het uitgebreid onderzoek worden er gegevens verzameld. We maken röntgenfoto’s, lichtfoto’s van het gezicht en het gebit en een 3D-scan van uw gebit. Aan de hand van deze gegevens kan de orthodontist een behandelplan maken.

 • Bespreken behandelplan

  Tijdens deze afspraak wordt het behandelplan besproken. Wat voor beugel de orthodontist adviseert, de duur van de behandeling en de kosten. Wanneer u akkoord gaat met het behandelplan, kunnen er afspraken worden ingepland kunnen er afspraken worden ingepland voor de beugelbehandeling.

 • Start behandeling

  We starten met de beugelbehandeling. Tijdens de behandeling heeft u regelmatig controle afspraken zodat wij uw beugel kunnen aanpassen.

Overweeg je om met een beugelbehandeling te starten of heeft jouw tandarts je naar een orthodontist doorverwezen?

Neem dan contact met ons op via
023-5327333 of info@orthohaarlem.nl

praktijk
De praktijk
werkwijze
Onze behandelwijze
beugel4
Wanneer een beugel?
contact
Contact

Schrijf je in als nieuwe patiënt

Afspraak maken of wijzigen

Afspraak checken?

Orthodontie Haarlem

is aangesloten bij