EHBO: Eerste Hulp Bij Orthodontie

Is er iets kapot aan je beugel?
Bekijk hieronder wat je (zelf) kunt doen.

Staat het antwoord op je vraag hier niet bij?
Neem dan gerust contact met ons op via:
023-5327333 of info@orthohaarlem.nl

Buiten kantoortijd?
Voor spoedklachten buiten openingstijden kun je contact opnemen met de Tandarts Spoedpraktijk in OLVG Oost:
0900-8602.

 • Spalk los

  Bel ons op korte termijn om een afspraak in te plannen. Probeer van de spalk af te blijven, zodat deze niet verder los raakt. Trek de spalk er niet uit! Bedek eventueel het prikkende deel van de spalk met een bolletje was. Als je nachtbeugels hebt, adviseren wij deze zo veel mogelijk in te doen totdat de spalk weer vastgezet is.

 • De draad steekt uit / prikt / is gebroken

  Bedek het prikkende deel van de beugel met een bolletje was. Duurt de volgende afspraak nog langer dan een week? Bel ons om te vragen of het nodig is om tussendoor een korte afspraak in te plannen.

 • Er zit een slotje los - Kies

  Wanneer een slotje achterin los zit, mag je deze zelf voorzichtig verwijderen. Bedek eventueel het uiteinde van de beugel met een bolletje was. Bel ons voor het verlengen van de eerstvolgende controle, zodat we de tijd hebben om het slotje terug te plakken.

 • Er zit een slotje los – Voortand

  Bel ons op korte termijn om een afspraak in te plannen. Heb je in dezelfde week al een afspraak staan, bel ons dan voor het verlengen van de eerstvolgende afspraak, zodat we de tijd hebben om het slotje terug te plakken.

 • Een bandje rondom de kies is los

  Als het ringetje helemaal los zit, mag je deze zelf voorzichtig verwijderen. Bewaar het ringetje en neem het de volgende keer mee. Bel ons altijd even wanneer een ring is los geraakt. We bekijken dan of het nodig is om een nieuwe afspraak te maken.

 • Er is een blauw separatie-elastiek los

  Zijn er blauwe separatie-elastiekjes geplaatst om ruimte te maken tussen je kiezen, en is er een los gekomen? Bel ons altijd even. We plannen dan extra tijd bij jouw afspraak om een nieuw elastiekje te plaatsen, zodat de ruimte voldoende blijft.

 • Er is een chain-elastiek los

  Haal het losse chain-elastiekje zelf voorzichtig los van het slotje. Het is niet zo erg als je een keer een chain-elastiek verliest. Bij de volgende afspraak zetten we er weer een nieuwe in.

 • Er is een beetverhoging of biteturbo los (blauw)

  Wanneer er 1 beetverhoging of biteturbo loskomt, is dit geen probleem. Het andere blokje doet nog zijn werk. Bij de volgende afspraak zal bekeken worden of er weer een nieuwe moet worden geplakt. Zijn beide biteturbo’s of beetverhogingen losgeraakt? Bel ons dan even.

 • De herbstbeugel / hyrax (spinbeugel) zit los

  Wanneer de herbstbeugel of hyrax los zit, hebben wij vaak wat meer tijd nodig om dit weer vast te zetten. Bel ons daarom voor het inplannen van een nieuwe afspraak of het verlengen van je bestaande afspraak.

 • Uitneembare beugel gebroken / past niet goed

  Bel even om een afspraak op kortere termijn in te plannen, zodat we kunnen beoordelen of het kan worden gerepareerd. Neem eventuele gebitsmodellen mee, zodat we de beugel gelijk kunnen opsturen als dit nodig is.

 • Uitneembare beugel kwijt

  Bel op korte termijn om een afspraak in te plannen, zodat we kunnen beoordelen of er een nieuwe beugel gemaakt moet worden.

Heb je buiten onze openingstijden ernstige pijnklachten door de beugel die je niet zelf kan verhelpen en die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten?

Neem contact op met de met de Tandarts Spoedpraktijk in het OLVG, Amsterdam: 0900-8602.

Ben je op vakantie en heb je ernstige pijnklachten door je beugel?

Neem contact op met een lokale orthodontist of tandarts en vraag hen om hulp.

Overweeg je om met een beugelbehandeling te starten of heeft je tandarts je naar een orthodontist doorverwezen?

Neem dan contact met ons op via
023 – 532 73 33 of info@orthohaarlem.nl

praktijk
De praktijk
werkwijze
Onze behandelwijze
beugel4
Wanneer een beugel?
contact
Contact

Schrijf je in als nieuwe patiënt

Afspraak maken of wijzigen

Afspraak checken?

Orthodontie Haarlem

is aangesloten bij